Скайникс
 • Компютърни мрежи

  Компютърни мрежи

  - Изграждане на локална мрежа
  - Изграждане на безжична мрежа
  - Инсталиране на Сървъри
  - VPN / VLAN услуги
  - Поддръжка на изградената система
  - Доставка на мрежов хардуер и софтуер
  - Обучение на персонала за работа в мрежата
  - Проектиране на кабелната система и/или безжичната мрежа

Компютърни мрежи

В днешният свят на комуникации е немислимо използването на компютри в един офис, без те да са свързани помежду си. В днешния свят на глобализация на комуникациите все повече се приближаваме до момента в който всяко едно устройство ще бъде включено в някаква мрежа, за да може да си комуникира с други устройства. Локалната мрежа позволява използването на централизирана информационна система, което улеснява комуникацията и повишава ефективността на служителите в един офис.

Екипът от специалисти на "Скайникс" е квалифициран да извърши планирането, изграждането, тестването и поддръжката на всякакви видове жични и безжични компютърни мрежи, съобразявайки се с разположението и възможностите, които предлага обектът. Ние имаме опит и познания да изпълним работа с различен обем и сложност – от свързването на няколко компютъра, до създаването на локална (или национална) мрежа от няколкостотин компютъра.

Нашите служители имат богат опит в организирането на локални мрежи и са способни да обезпечат високо качество на работа, в най-кратки срокове.

Ние предлагаме:


Ние можем:


Детайли за услугите:

 1. Изграждане на локална мрежа (peer to peer) Тази услуга включва:
  • Проектиране на мрежа
  • Поставяне на кабели
  • Инсталиране и проверка на PC
  • Настройки на мрежата при PC
  • Свързване на принтери
  • Обучение на потребителите
  • Съвети

 2. Изграждане на безжична мрежа
  Скайникс предлага и изграждане на безжични мрежи за дома или офиса Услугата включва:
  • Оглед на помещението за поставяне на access points
  • Инсталиране на карти за безжична мрежа
  • Настройки на мрежата
  • Обучение на потребителите
  • Безплатна поддръжка по телефона

 3. Инсталиране На Сървъри

  Тази услуга включва инсталиране и поддръжка на корпоративни сървъри (операционни системи Windows Server 2003 и Linux дистрибуции) използвани за рутер, защитна стена (firewall), файлови сървъри, прокси, пощенски сървър (фирмен email).


 4. VPN / VLAN услуги – Виртуални частни мрежи – Свързване на отдалечени офиси

  Виртуалните частни мрежи (VPN) осигуряват стабилен достъп до общите информационни ресурси на всяка една бизнес единица. Информацията е достъпна от всяко място и по всяко време, но само за хората, които са свързани във VPN. Това е информационен канал, максимално защитен от недоброжелателен достъп.

  VPN е виртуална частна мрежа чрез която можете да свържете локалните мрежи на офисите Ви, както и да имате бърз и сигурен достъп до фирмената мрежа от всякъде. Осигурява свързаност между компютърни мрежи посредством интернет, сигурност на данните и лесно управление.

  За кого е предназначена VPN?
  Изграждането на VPN мрежа е подходящо за фирми, които имат офиси в страната и се нуждаят от постоянна връзка помежду си. Чрез изграждането на VPN се криптира и защитава фирмената информация. VPN решението е най-съвременното средство за подобряване на комуникационната свързаност на служителите във всяка фирма.

  Колко струва изграждането на VPN мрежа?
  Съществуват различни хардуерни и софтуерни решения за реализиране на VPN мрежа - чрез хардуерен или софтуерен рутер, OPENVPN и т.н. Предлагаме безплатна консултация с цел запознаване с нуждите Ви и избор на начина на реализиране на VPN проекта.


Ние използваме само качествени материали и устройства като гарантираме безупречната работа на изградената от нас мрежа.

Ако искате да разберете повече за услугите, които предлагаме свързани с изграждане на мрежи свържете се чрез посочените Имейл или телефон.
Ще се радваме да обсъдим Вашият проект с Вас и да Ви дадем оферта отговаряща на изискванията Ви.